ОСТАННІ НОВИНИ

Казахи не визнають своєї провини у «фосфорній» аварії

|

Відправник цистерн з фосфором, що зазнали аварії в Львівській області, компанія «Казфосфат» не згодна з висновками «Укрзалізниці» про причини аварії. Про це журналістам повідомив гендиректор «Укрзалізниці» Володимир Козак. «Казахська сторона не з усіма висновками згодна і пише свою особливу думку», – сказав Козак. Він додав, що казахська сторона виражає сумнів, що залізнична колія на місці аварії була в належному стані. «Хоча «Казфосфат» розбирається в дорозі, як я у фосфорі», – сказав Козак.

Він сподівається, що Центральна рада залізничного транспорту (міжнародний орган, що об’єднує залізниці країн СНД), куди і буде направлено особливу думку казахської сторони, погодиться з думкою українських залізничників.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» за наслідкамислужбового розслідування вважає причиною аварії потягу з фосфором внесення змін компанією – відправником вантажу «Казфосфат» до конструкції цистерни і порушення з боку цієї ж компанії правил вантаження фосфору.

16 липня зійшли з колії 15 цистерн з фосфором товарного потягу в Буському районі Львівської області на перегоні «Красне-Ожидів».

Цистерни виходили із станції «Аса» (Джамбул, Казахстан) до станції «Оклеса» (Польща).

Через виток фосфору з однієї цистерни всталося самозаймання 6 цистерн.

Під час гасіння пожежі утворилася хмара з продуктів горіння (зона враження – близько 90 кв. км).

До зони враження потрапило 14 населених пунктів Буського району і окремі території Радехівського і Бродівського районів області.

16 липня пожежа ліквідована.

Компанія «Казахстанські залізниці» («Казахстан Темір Жоли») вважає причиною аварії потягу з фосфором неправильне проведення ремонту залізничного полотна незадовго до аварії, передає proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *