ОСТАННІ НОВИНИ

Діти Шухевича подадуть до суду на Януковича, Табачника і Симоненка

|

Діти командира УПА Романа Шухевича позиватимуться з урядом Віктора Януковича і лідером КПУ Петром Симоненком. Про ініціативу такого позову повідомив сьогодні в Донецьку на загальних зборах ради директорів Світового конгресу українців його керівник Аскольд Лозинський.

Він нагадав присутнім, що після того, як Президент України Віктор Ющенко підписав указ про святкування 100-річного ювілею Р.Шухевича, П.Симоненко заявив, що Україна не повинна шанувати пам`ять людини, яка одержала з рук Гітлера два “Залізні хрести”. Подібні звинувачення на адресу Р.Шухевича в інтерв`ю газеті “День” висловив і віце-прем`єр Д.Табачник.

Він повідомив, що звернувся до Національної академії наук України, де йому підтвердили, що жодних нагород від фашистів, і тим паче від Гітлера Р.Шухевич не одержував.

За словами А.Лозинського, оскільки Д. Табачник є членом уряду, судовий позов стосуватиметься всього Кабінету Міністрів і його керівника В.Януковича.

Проте він вказав, що лише ініціює подання позову, але поданий він буде від імені дітей Р.Шухевича – Юрія і Марії Шухевичів.

Крім того, А.Лозинський має намір подати два позови проти Росії. Перший позов стосуватиметься факту вбивства українських активістів в Іванові, Тулі і Владивостоку. Другий позов – відмови Росії зареєструвати на своїй території Українську православну церкву Київського патріархату і Українську греко-католицьку церкву.

“Нам потрібно над цим попрацювати. Ми інколи доволі безпорадні, але дуже добрі люди. Потрібно бути інколи євреями, і в цьому випадку потрібно добиватися своїх прав усіма можливими способами”, – аргументував А.Лозинський, передає УНІАН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *