ОСТАННІ НОВИНИ

Газета «Ратуша» вимагає притягнути Садового до кримінальної відповідальності

|

В. о. головного редактора газети «Ратуша» Віктор Чарномський подав сьогодні прокурору Львова Андрію Палюху заяву із повідомленням про злочин за ознаками статті 175 «Невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших, установлених законом виплат» Кримінального Кодексу України.

За порушення законодавства «Ратуша» вимагає притягнути до кримінальної відповідальності міського голову Львова Андрія Садового.

Як йдеться у заяві до прокурора Львова, станом на 20 серпня 2007 виникла заборгованість із виплати зарплати працівникам КП «Редакція газети ЛМР «Ратуша» за липень. Ця заборгованість виникла у зв ’ язку з непідготовленістю питання про фінансування газети на друге півріччя 2007 року міським головою Андрієм Садовим для обговорення та прийняття рішення по суті на сесіях міськради, що тягне за собою відповідальність. Відтак в. о. головного редактора газети «Ратуша» вбачає у діях Садового ознаки злочинів, передбачених у статтях 364 «Зловживання владою або службовим становищем», 365 «Перевищення влади або службових повноважень» та 367 «Службова недбалість» Кримінального Кодексу України.

«Саме в компетенції міського голови виносити на розгляд сесії міськради питання фінансування газети. Паном Садовим свідомо не було внесено це питання на розгляд сесії», – прокоментував свою заяву пан Чарномський.

В той же час «Ратуша» звинувачує міського голову і в порушенні присяги, яку він приймав, приступаючи до виконання своїх повноважень. Також порушені Закон «Про службу в органах місцевого самоврядування» та Закон «Про державну службу» – переконаний в. о. редактора «Ратуші». «Саме на держслужбовців і саме такого рангу покладається відповідальність за дотримання прав і гарантій громадян та дотримання законодавства. Тобто Садовий порушив законодавство», – зазначив Віктор Чарномський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *