ОСТАННІ НОВИНИ

62 партії отримали підтвердження від Мін’юсту про участь у дострокових виборах

|

До Мін’юсту для засвідчення документів з метою участі у позачергових парламентських виборах звернулося 64 партії. Документи засвідчено 62 партіям

Як інформує сайт Міністерства юстицій України, починаючи від 2 серпня 2007 року (початку виборчої кампанії) 64 політичні партії звернулося із запитом до Міністерства юстиції з проханням завірити копії статутів та свідоцтв з метою участі у позачергових парламентських виборах 30 вересня.

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, станом на 24-ту годину 20 серпня ( крайній термін висування кандидатів у народні депутати України на позачергові вибори 30 вересня 2007 року) Міністерство юстиції України видало копії статутів та свідоцтв для участі у виборах 62 політичним партіям.

Ще 2 партії , які звернулися із відповідним запитом до Мін’юсту, не змогли надати у встановлений Законом термін усіх необхідних документів.

Зокрема, щодо Селянської партії України триває перевірка легітимності голови партії. Переобрання керівника партії оскаржив колишній лідер цієї політичної сили Олександр Яворський. У цьому зв’язку Міністерство юстиції проводить перевірку дотримання положень статуту партії при зміні керівника.

Документи ще однієї партії – Партії Труда, подав до Міністерства юстиції нелегітимний керівник. Згідно інформації, раніше представленої до Мін’юсту самою партією, головою цієї політичної сили є інша особа. Крім того, копія статуту, надана Міністерству для засвідчення, була знята з нечинної застарілої редакції цього документу. Оригінали статутних документів були відсутні.

Щодо інших політичних сил, які вивили бажання взяти участь у позачергових парламентських виборах 30 вересня, Міністерство юстиції не мало претензій до представлених документів.

Міністр юстиції нагадав, що відповідно до статті 58 Закону України „Про вибори народних депутатів України” Центральна виборча комісія реєструє кандидатів у депутати, включених до виборчого списку партії(блоку), за умови отримання копій свідоцтва про реєстрацію партії(партій, що входять до блоку) та її статуту (статутів партій, що входять до блоку), засвідчених Міністерством юстиції.

Відповідно до частини другої статті 10 Закону України „Про вибори народних депутатів України” кандидатів у депутати може висувати партія, яка зареєстрована в установленому законом порядку не пізніше ніж за триста шістдесят п’ять днів до дня виборів, або виборчий блок партій за умови, що всі партії, які входять до його складу, зареєстровані не пізніш як за триста шістдесят п’ять днів до дня виборів.

Згідно частини першої статті 1024 Закону України “Про вибори народних депутатів України” висування кандидатів у народні депутати України закінчується за сорок днів до дня виборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *