ОСТАННІ НОВИНИ

У історичному музеї - "Фонтан-Мистецтво"

|

У Львівському історичному музеї сьогодні відкрилася виставка абстрактних малюнків птахів індійського художника, композитора, філософа та поета Шрі Чінмой Кумар Гноша під назвою”Фонтан-Мистецтво” .

Митець творить у своїй неповторній техніці – це крапки, галочки, лінії акрилової фарби, які утворюють казкових птахів. Образ птаха займає важливе місце у творчості художника. Птах – це внутрішнє “я”, це свобода.

“Птах і у нас, і в Індії – символ свободи, незалежності, натхнення. Це спонтанний живопис. Митець використовує виключно акрилові фарби, бо вони лягають на полотно, не змішуючись. Ідея малювати виникла у митця, коли він їхав після свого концерту, і йому захотілося перенести звуки музики на полотно. Це був потік свідомості”, – розповіла організатор виставки Ганна Назарова.

За її словами, цикл робіт із зображенням птахів майстер завершив 2006 року. “Вперше ці роботи, а їх є 150, було експоновано у Луврі. На наше запрошення в Україну привезли 60 робіт, які виставляються у 15 містах України. В Україні є 40 товариств, натхненників його творчості. У Львові таке товариство також діє”, – додала Г. Назарова. Інформує zaxid. net.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *