ОСТАННІ НОВИНИ

Через складність тендерних процедур підрядники відмовляються від участі у тендерах

|

Через складність тендерних процесів підрядники не хочуть брати участь у тендерах. Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції голова тендерного комітету УКБ Ігор Фалюта, прикладом може слугувати ремонт вулиці Чупринки, по якій від травня по сьогоднішній день не надійшло жодної заявки до участі у тендері.

Як наслідок – ремонтні роботи відтерміновуються.

«Через складність тендерних процесів ми сьогодні вбачаємо небажання підрядних організацій брати участь у тендерах. По-перше, це дуже дорого і великий затяжний процес», – розповів Ігор Фалюта.

За словами начальника управління капітального будівництва Львівської міської ради Богдана Коваля, через небажання підрядників брати участь у тендерах затягуються ремонтні роботи не лише по вулиці Чупринки, а й будівництво дощового колектора в мікрорайоні на вулиці Назарука, реконструкції котельні на вулуці Патона, 2а. Розраховувало УКБ на розробку проектних документацій ландшафтних робіт у львівських парках. Але знову ж таки через складність тендерних процедур це стало неможливим.

Через тендерну тяганину у мерії зіткнулися з проблемами під час реконструкції вулиць Мечнікова і Гродоцької.

«У бюджеті розвитку було закладено понад 153 об’єкти, з них 44 об’єкти увійшли у план державних закупівель і, відповідно, вже пройшли процедуру. Крім того, 12 об’єктів знаходяться в процесі розгляду. Орієнтовна сума тендерних закупівель складає понад 60 мільйонів гривень», – розповів Богдан Коваль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *