ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська філія одного з мобільних операторів ледве не стала причиною авіакатастрофи у Рівному

|

СБУ встановлено, що поблизу аеропорту “Рівне”, на відстані трьох кілометрів від контрольованої точки аеропорту Львівська філія одного із мобільних операторів встановила радіотрансляційну 50-метрову вежу, на якій розташовано обладнання радіорелейного зв`язку та зв`язку з мобільними терміналами. Як авіаційна перешкода, зазначена вежа в польотні карти підходів до Рівненського аеропорту не внесена.

Як інформує сайт СБУ, з метою попередження надзвичайних подій, СБУ проінформувала керівництво згаданих структур зв`язку та аеропорту в Рівному, в результаті чого будівництво зазначених радіовеж погоджено відповідно до вимог чинного законодавства.

Авіакатастрофи, які останнім часом трапилися в Україні і в країнах ближнього зарубіжжя, змусили українську спецслужбу додатково вивчити передумови та фактори, які створюють надзвичайні події на авіаційному транспорті. Одним із таких факторів, що який негативно впливає на рівень безпеки польотів та створює передумови до надзвичайних подій із людськими жертвами – є порушення особливого режиму будівництва в приаеродромній зоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *