ОСТАННІ НОВИНИ

УНП пропонує запровадити контроль громади за коштами на облаштування дитячих та спортивних майданчиків

|

ЛОО УНП пропонує запровадити контроль громади Львова за використанням коштів на облаштування дитячих і спортивних майданчиків Львова, передає прес-служба ЛО УНП.

УНП закликає львів’ян самим контролювати якість ремонтних робіт на дитячих та спортивних майданчиках міста, а також інформувати депутатів – лише так можливо проконтролювати дії влади та спільно вирішувати проблеми міста. Такі пропозиції стали наслідком аналізу ситуації із незадовільним станом дитячих і спортивних майданчиків у Сихівському районі.

Сихівська РО УНП провела моніторинг стану існуючих майданчиків. З’ясувалось, що найбільшою проблемою залишається відсутність контролю за використанням бюджетних коштів під час ремонтних робіт. На Сихові зареєстровано 135 дитячих, дитячо-спортивних і спортивних майданчиків, значна частина яких перебуває у незадовільному технічному стані. Щороку на капітальний ремонт цих споруд виділяються чималі бюджетні кошти. Зокрема, цього року в бюджеті м. Львова закладено кошти на облаштування дитячих майданчиків – по 35 тис. грн., дитячо-спортивних майданчиків – по 50 тис. грн., спортивних майданчиків – по 50 та 100 тис. грн., загалом – 1,2млн. грн.

«За офіційною інформацією з міськради, чимало об’єктів щороку проходили капремонт, натомість їх стан зараз є вкрай незадовільним. Хоча за 30 тис. грн. можна не те, що відремонтувати, а й побудувати цілком новий та сучасний майданчик» – заявив голова Сихівської РО УНП Андрій Зазуляк.

Завдяки запиту депутата Львівської міської ради Михайла Баляса (фракція УНП) та залученню мешканців внесено зміни до переліку об’єктів, що претендували на ремонтні роботи в Сихівському районі м. Львова. За пропозицією УНП вдалось замінити 8 об’єктів, які претендували на ремонт. Загалом, значна частина бюджетних коштів будуть скеровані цього року на капітальний ремонт 9 дитячих, 5 спортивних та 6 дитячо-спортивних майданчиків у Сихівському районі міста Львова. Для порівняння, по Львову таких об’єктів налічується 57, ремонт 6 з яких фінансуватимуться з державного бюджету.

Активісти ЛОО УНП налаштовані і далі контролювати стан схожих проблем. Зокрема, партійці планують провести моніторинг, як використовують кошти з міського бюджету на ремонт дахів та доріг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *