ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія зловживала державними коштами?

|

Тедерна палата України звинуватила Львівську міську раду у зловживанні державними коштами при закупівлі робіт у сфері будівництва. Як інформує сайт Тендерної палати України, при проведенні управлінням капітального будівництва департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради процедури закупівлі робіт з реконструкції дошкільного навчального закладу № 184 по вул. Величковського, 12 не відхилено та допущено до оцінки тендерні пропозиції двох учасників, що є пов’язаними особами.

Йдеться про одну людину Михайла Єрмак а, який є одним з засновників Товариства з обмеженою відповідальністю «Дідал» та засновником Приватного підприємства «Зубр» . Вартість реконструкції дошкільного закладу – 4600,0 тис. гривень.

Як зазначив під час прес-конференції в Києві щодо втрат державних коштів при здійсненні закупівель у сфері будівництва голова правління Тендерної палати України Володимир Лаба,насправді, схему з залученням до участі у торгах пов’язаних осіб можна розкрутити наступним чином. Замовник знаходить «свою» фірму (в даному випадку дві, оскільки засновником обох фірм виступає одна і таж особа), що йому обіцяє «відкат», і пропонує, щоб та знайшла ще фірми, які поставлять більш високі ціни. Замовник направляє цим фірмам повідомлення про те, що виграла фірма по найбільш низькій ціні, а в реальності така ціна в півтора -два рази перевищує ринкову, відповідно «відкат» становить від 10 до 50 відсотків від суми закупівлі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *