ОСТАННІ НОВИНИ

На вересневому земельному аукціоні мерія планує продати чотири земельні ділянки

|

На земельний аукціон, який мерія проведе 4 вересня, виставлять чотири земельні ділянки. Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції заступник начальника управління природних ресурсів Ігор Гуменчук,

Зокрема, 4 вресня на аукціоні пропонуватиметься земельна ділянка по вулиці Дем’янській, площею 8 тисяч 393 метри квадратні. Згідно з генплан ом на цій території можна спорудити багатоповерховий житловий будинок, або ж готель, відпочинкові майданчики, паркінги. Мінімальна ціна продажу сягає понад 13 мільйонів гривень.

Інша територія, яка продаватиметься, це ділянка на вулиці І.Величковського, 16-18, площею 4 тисячі 275 метрів квадратних. За словами Ігора Гуменчука, ця ділян ка призначена для спорудження багатоповерхового житлового будинку з відповідними об’єктами обслуговування. ЇЇ мерія продать як мінімум за суму понад 3 мільйони гривень.

Крім того, з аукціону міська рада також пропонуватиме ділянки на Торф’яній та Чорновола, 45-б. На Торф’яній площа ділянки становить 2 тисячі 600 метрів квадратних, а мінімальна ціна продажу – понад 2 мільйони гривень.

Саме ділянка на Чорновла, за словами посадовця, є досить цікавою для покупця, адже знаходиться практично у центральній частині міста. Тут до продажу пропонують 2 тисячі 30 метрів квадратних, на яких , за генпланом , мав би з’явитися офіс, або ж готель.

«На кожну з цих ділянок розроблену відповідні технічну документацію у відповідному обсязі і з висновками землевпорядної державної експертизи» , – розповів Ігор Гуменчук. Ця документація є підставою для отримання державного акту на право власності земельної ділянки. А це означає, що власник землі звільняється від кабінетної тяганини по оформленн ю документації на свою землю.

Наразі одна з львівських компаній вже зацікавилися територією на Торф’ян ій. Однак яка саме компанія, посадовець не уточнив. «Потенційне зацікавлення п роявлятиметься у м ежах 5-7 днів до початку аукціону », – додав він.

Крім того, Ігор Гуменчук розповів, що деякі з цих ділянок виставляються на продаж не вперше. А у випадку трьох разової непродажі ділянок з аукціону їх вартість знижується на 30%. Якщо ж на вересневому аукціоні не продадуть ділянки на Величковського, Дем’янського та Чорновола , то, відповідно, на наступному аукціоні вони продаватимуться за ціною на 30% нижчою від теперішньої.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *