ОСТАННІ НОВИНИ

Фонтани на площі Ринок постануть в національних вишиванках

|

У день Державного Прапора України – 23 серпня з 8 години ранку скульптури фонтанів Діани, Нептуна, Адоніса та Амфітрити на площі Ринок постануть у вишитих сорочках. «Саме вишита сорочка, на грецьких скульптурах та львів’янах, до чого ми їх закликаємо, має стати окрасою нашого свята» – про це під час прес-конференції «Цьогорічні особливості святкування Дня незалежності» повідомив начальник управління культури та туризму Львівської міської ради Андрій Сидор.

Свято вишитої сорочки має стати тогорічною родзинкою святкування Дня незалежності у Львові. Ідея з національними сорочками належить професору Львівського національного університету імені Івана Франка Зореславі Ромовській – повідомив директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олекса Побурко.

Як зазначила депутат Львівської міської ради Руша Полякова, профінансували цю ідею львівські підприємці, самі ж сорочки будуть вишиті червоними, чорними, та білими нитками – в традиційних українських мотивах, і якщо буде хороша погода, то грецькі боги і богині стоятимуть у вишиваних сорочках якнайдовше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *