ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 6 тисяч платників податків подаватимуть податкову звітність в електронному вигляді

|

На Львівщині понад 6,5 тисяч платників податків підтвердили своє бажання подавати податкову звітність в електронному вигляді.

Як інформує сайт ДПА у Львівській області, станом на 10 серпня 6 тисяч 628 платників податків Львівської області уклали договори з податковими органами про подачу звітності в електронному вигляді. Зкористалися ж цією послугою 5 тисяч 409 суб’єктів підприємництва.

Залучення платників податків Львівщини до здачі податкової звітності в електронному вигляді проводиться на виключно на добровільній основі. Причому укладання договору не зобов’язує платника здавати звітність тільки в електронному вигляді, а лише дає можливість вибрати як йому в даний момент зручніше звітувати – на паперових носіях чи електронною поштою.

З метою тестування нової автоматизованої системи електронного відшкодування ПДВ Державна податкова служба запропонувала платникам податків подавати в електронному вигляді реєстри податкових накладних. Сьогодні на цю пропозицію зголосилося 2 тисячі 787 платниківЛьвівщини, які систематично подають електронно такі реєстри.

В Україні податкову звітність в електронному вигляді подають понад 168 тисяч платників податків, реєстри податкових накладних – більше 80 тисяч платників. Найбільше таких платників у Донецькій, Харківській, Запорізькій, Луганській та інших областях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *