ОСТАННІ НОВИНИ

Львів може залишитись без гарячої води

|

Близько 10 мільйонів гривень заборгованих коштів за газ зобов’язані терміново сплатити ДК «Газ України» теплопостачальні підприємства Львова, щоб отримати ліміт газу. Якщо ж у найближчі дні борг не буде погашено, то місто залишиться без гарячого водопостачання. Про це повідомила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Марія Желіско.

За її словами, у квітні цього року теплопостачальні підприємства міста на вимогу ДК «Газ України» підписали гарантійні листи-графіки на борг за природний газ, спожитий у 2007 році, та зобов’язання щодо забезпечення стовідсоткового рівня розрахунків за поточне споживання газу. Відповідно до угоди, тепловики Львова мали б погасити борг до 1 жовтня цього року, проте ДК «Газ України» зажадав термінового погашення заборгованості.

Відтак Марія Желіско закликала мешканців Львова, які заборгували теплопостачальним підприємствам за спожиті послуги, негайно погасити борги, аби «Львівтеплоенерго» та «Залізничтеплоенерго» відповідно ліквідували власну заборгованість перед ДК «Газ України» та отримали ліміт газу. Загальна заборгованість мешканців Львова перед тепловиками міста становить близько 70 мільйонів гривень. Відтак при умові сплати цих боргів, теплопостачальні підприємства Львоа можуть без проблем погасити заборгованість перед ДК «Газ України», зробити передоплату та отримати необхідні ліміти газу.

«З міського бюджету кошти на погашення заборгованості підприємств перед ДК «Газ України» не виділятимуть. Якщо міська рада сплачуватиме борги окремих мешканців, то це буде соціальна несправедливість», – наголосила Марія Желіско.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *