ОСТАННІ НОВИНИ

Демократичні сили у парламенті мають сформувати пропрезидентську більшість - Олійник

|

Головним завданням, яке стоїть перед демократичними силами України – формування пропрезидентської парламентської коаліції у Верховній Раді VI скликання. Так вважає керівник Львівського регіонального виборчого штабу блоку „Наша Україна – Народна Самооборона” Петро Олійник, передає сайт RAZOM.

„На моє глибоке переконання, 30 вересня мільйони українців скажуть – «ми обрали український парламент, який сформує український уряд». Наша програма є досить прагматичною, а найголовніше – проукраїнською. Для того, щоб парламент почав працювати для людей, народні депутати повинні мати ті ж права, як і громадяни, які їх обрали. Депутатська недоторканість – це стіна, яка відділяє народних депутатів від відповідальності, а тут виникає парадоксальна ситуація, коли парламентарі мають широкі повноваження і водночас не несуть жодної відповідальності за свою діяльність. На Львівщині ми зібрали понад 8 тисяч підписів громадян за скасування депутатської недоторканості. До кінця виборчої кампанії ця цифра становитиме десятки і десятки тисяч підписів. Я вважаю, що іншого шляху для подолання політичної кризи і перетягування депутатів із фракції у фракцію немає”, – сказав Петро Олійник.

За його словами, стратегічною метою на сьогодні є створення підзвітної громадянам правової держави, об’єднання нації шляхом духовного відродження та втілення в життя сучасної економічної стратегії із рівними можливостями, вільною конкуренцією та високотехнологічним виробництвом.

„Ми йдемо в парламент для того, аби створити міцну пропрезидентську більшість. Адже реалізувати програму Президента можливо лише за умови створення демократичної коаліції у Верховній Раді, лише тоді можна досягти змін на краще”, – додав Олійник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *