У Львові відбудеться «Парад левів»

|

Арт-фестиваль «Парад левів у Львові» стартує 15 серпня на площі Ринок. Основною ідеєю фестивалю є об’єднання навколо акції відомих львів’ян та популяризація серед громадськості міста і туристів мистецьких цінностей Львова, створення атмосфери свята. Про це повідомили організатори заходу.

Основним об’єктом творчості арт-фестивалю буде скульптура лева у натуральну величину. З цієї скульптури, яку виготовили молоді львівські скульптори, відлито 20 однакових фігур. Основне завдання учасників проекту – придумати для левів яскравий оригінальний дизайн, характер згідно з концепцією фестивалю. Тематика дизайну спрямована на те, щоб розкрити та представити цінності нашого міста. Фігури левів розмальовуватимуть відомі люди, професійні художники та всі охочі.

З 15 до 30 серпня фігури лева зі звичайних паркових скульптур перетворяться в арт-об’єкт, мистецький витвір, де кожен екземпляр – унікальна авторська робота. Розмальовуватимуть скульптури відомі львівські художники у дворику Ратуші. А вже з вересня розмальовані леви будуть тішити на вулицях око мешканців та гостей міста. Упродовж цього часу триватиме конкурс «Лев глядацьких симпатій», який дозволить визначити смаки сучасного міста та залучити мешканців та гостей до активної участі у акції.

На завершення фестивалю мистецькі скульптури виставлять на благодійний аукціон, отримані кошти з якого спрямовують на соціально-благодійні цілі (облаштування дитячих майданчиків «Левеня» у Львові).

Організовують фестиваль громадська організація «Срібні крила» та пиво «Львівське» за підтримки Львівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *