ОСТАННІ НОВИНИ

До Дня незалежності Львів зацвіте

|

До 22 серпня у Львові впорядкують квіткове господарство. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив директор ЛКП «Зелений Львів» Андрій Рожнятовський.

За його словами, у Львові посадять нові клумби та прополють старі, упорядкують і пострижуть газон. Для цього уже розроблені структурні графіки, за якими до 22 серпня усі роботи планують завершити.

Про те, у скільки грошей обійдеться місту впорядкування квіткового господарства директор ЛКП «Зелений Львів» не сказав, бо, на його переконання, про це можна буде говорити лише після завершення усіх робіт. Андрій Рожнятовський пояснив, що окрім купівлі насіння, велика частка коштів витрачається на догляд за квітами, які залежать від впливу зовнішнього фактору та від погодних умов. «Клумби закладені ще минулого року. Та питання полягає у тому, щоб відновити квіти, адже велика їх частина руйнується та виривається, і до 30% клумби можуть знищити вандали», – розповів директор ЛКП.

За його ж словами, ціна однієї клумби коливається від двох з половиною – до двадцяти тисяч гривень. А оскільки у Львові є півтора тисячі квадратних метрів клумб, то й загальна вартість упорядкування квіткового господарства може значно коливатися.

Загалом же на озеленення Галицького району передбачено 100-120тисяч гривень на рік, на решту районів – приблизно по 80 тисяч.

Як зазначив Андрій Рожнятовський, клумби упорядкують на вулицях Личаківській та Симоненка, на проспекті Червоної калини, на площах Соборній та Святого Юра, біля пам’ятників Грушевського й Федорова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *