БУ № 4 може не отримати ліміт газу через заборгованість

|

Будинкоуправління № 4 Львівської КЕЧ Західного оперативного командування через значну заборгованість з оплати за спожитий газ може не отримати ліміт газу на наступний опалювальний сезон. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Марія Желіско.

Для прикладу, ЦТП по вулиці Миколайчука, 14б, яке перебуває на балансі БУ № 4 і забезпечує теплом 11 житлових будинків, заборгувало перед ЛМКП «Львівтеплоенерго» 1 мільйон 200 тисяч гривень, а рівень розрахунків за останній опалювальний сезон тут був на рівні 16 відсотків. Відтак ЦТП наразі не подає мешканцям навіть гарячої води.

«Технічно ми готові подати гарячу воду хоч завтра, але є значна заборгованість. Ми її стягуємо в примусовому порядку», – зазначив в. о. начальника будинкоуправління № 4 Володимир Гідей.

Згодом Марія Желіско звинуватила Міністерство оборони у занедбаності інфраструктури відомчого житла, порадивши пікетувати Міноборони. «Перспективи виживання немає, догосподарювались… Винне Міністерство оборони. Нехай би міністр трошки думав. Хіба він не знає, що у Львові у військових є житло, в якому проживають його офіцери», – сказала пані Желіско.

Відтак Марія Желіско визнала роботу будинкоуправління щодо погашення боргів за тепло недостатньою. «З такими проплатами ліміту газу на наступний опалювальний сезон ви не будете мати», – запевнила вона.

За її словами, найефективнішим методом боротьби із злісними неплатниками є накладення арешту на квартиру через судові інстанції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *