ОСТАННІ НОВИНИ

Нафту знайдемо в Іраку

Павло МУЗИКА, «Україна і час»

|

Кабінет Міністрів України доручив Міністерству палива й енергетики спільно з Міністерством закордонних справ у період з 2008 по 2010 рік провести міждержавні перемовини з Іраком і Туреччиною.

Переговори стосуватимутьсястворення нафтотранспортного коридору Кіркук (Ірак) — Трабзон (Туреччина) — МНТ “Південний” (Україна).

Про важливість пошуків альтернативних джерел палива йшлося вже давно. І ось нарешті справа, здається, зрушила з місця. Принаймні є всі передумови сподіватися, що ці переговори завершаться успішно та продуктивно. У перспективі — розробка й реалізація проекту транспортування нафти з використанням нафтотранспортної системи “Одеса — Броди” з Каспійського регіону у країни Європейського Союзу. У цей період урядовці повинні створити технічні можливості для цього проекту і завершити роботу зі створення правової бази задля збільшення обсягів транспортування нафти.

Уряд також готує документи, визначені національною програмою “Нафта і газ України до 2010 року”. Хід підготовки особисто контролюватиме прем`єр-міністр України Віктор Янукович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *