ОСТАННІ НОВИНИ

Калинюк хоче притягнути Садового до відповідальності за підробку ухвали

|

Перший секретар ЛОК КПУ Олександр Калинюк звернувся до в.о. прокурора Львівської області Б.Татарина з проханням притягнути до відповідальності посадових та службових осіб Львівської міської ради, в тому числі міського голову Львова Андрія Садового за фактом підробки ухвали про створення тимчасової контрольної комісії щодо інвентаризації пам`ятників у Львові. Про це повідомив Олександр Калинюк.

Підставою для порушення кримінальної справи, є те, що особи міськради порушили ст. ст.. ст. 364,365,366,367 КК України, “фактично видав бажане за дійсне, надавши О.Калинюку офіційну копію Ухвали № 845 від 10 травня 2005 року “Про утворення тимчасової контрольної комісії”, за яку фактично сесія не голосувала”.

У зверненні до прокуратури О.Калинюк стверджує, що в аудиозаписі сесійного засідання від 10 травня йдеться про заяву ВО “Свободи” , яка була проголосована і прийнята депутатами. Натомість ухвала по цьому питанню не виносилася на розгляд депутатів і не голосувалася. Таким чином були “порушені статті регламенту роботи Львівської міської ради і питання про утворення тимчасової контрольної комісії згідно цих умов не розглядалося, як і не вносилося до порядку денного”.

Калинюк зробив висновок, що в офіційний документ були внесені посадовою або службовою особою завідомо неправдиві дані.

Як повідомляло агентство, 10 травня депутати Львівської міської ради проголосували за заяву ВО “Свобода” щодо демонтажу радянських пам`ятників у місті. Про це свідчить аудіозапис засідання, розміщений на офіційному сайті Львівської міської ради. У заяві серед іншого пропонувалося:

1. Створити тимчасову контрольну депутатську комісію для визначення переліку пам`ятників та символів, які необхідно демонтувати у м. Львові,

2. Доручити депутатські комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища спільно з управлінням архітектури розробити механізм демонтажу пам`ятникам і символам іноземного панування.

Натомість Львівська міська рада розповсюдила відкоригований текст ухвали про створення тимчасової контрольної комісії щодо пам`ятників у Львові, відповідно до якого “З метою правдивого висвітлення історичних подій, формування національної гідності, беручи до уваги необхідність впорядкування пам`ятників і пам`ятних знаків, а також їх належного утримання, міська рада ухвалила:

1. Утворити тимчасову контрольну комісію для визначення переліку пам`ятників, пам`ятних знаків та символів, що знаходяться у м. Львові (з описом, історичним контекстом та історією їх створення).

2. Керівникам депутатських фракцій подати пропозиції щодо складу тимчасової контрольної комісії.

3. Постійній комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища спільно з управлінням архітектури департаменту містобудування розробити містобудівні критерії встановлення пам`ятних знаків, пам`ятників, відповідність їх історичному середовищу та належного утримання. Відповідальний: голова постійної комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища.

4. Контроль за виконанням ухвали покласти на заступника міського голови з гуманітарних питань».

Керівництво міськради стверджує, що текст заяви, відповідно до регламенту міськради, був відредагований членами редакційної комісії і узгоджений з головами всіх фракцій міськради, передає PRESSTIME.COM.UA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *