ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада оголосила конкурс на андеррайтера та платіжного агента випуску облігацій

|

Сьогодні міська рада оголосила конкурс на андеррайтера та платіжного агента випуску облігацій місцевої позики на суму 50 млн. грн, повідомив директор департаменту економічної політики Олег Синютка.

За його словами, конкурс є відкритим і вже завтра міська рада надішле повідомлення про його умови на адресу банківських та фінансових установ у Львові. Закінчується прийом конкурсних пропозицій увечері 19 червня, наступного дня в присутності преси будуть відкриті пропозиції, а відтак, уже буде й визначено переможця.

До головних умов конкурсу належать ті, що андеррайтер власним коштом покриває всі витрати, пов’язані з випуском облігацій, переможцем оголосять ту установу, яка запропонує найнижчу відсоткову ставку. Згідно з вимогами конкурсу, число учасників не може бути обмежене.

О. Синютка сказав, що, за умовами, сума комісійних входитиме до відсоткової ставки з обслуговування. Сама ж відсоткова ставка не повинна перевищувати 12%.

Директор департаменту сподівається, що випуск першої серії розпочнеться вже в липні цього року.

13 лютого міська рада затвердила ухвалу про випуск муніципальних облігацій. Обсяг позики – 92 млн., номінал однієї облігації 10 000 грн., термін обігу – 5 років, розмір процентного доходу – не більше 12% . Форма випуску – бездокументарна.

Періодичність виплати – 1 раз на квартал. Достроковий викуп можливий через 36 місяців – не більше 23 млн. грн. і через 48 місяців – не більше 46 млн.

Депутати також встановили, що граничні суми витрати на запозичення – 2 млн. гривень, а джерелами покриття основної суми боргу встановлено матеріальні активи громади міста – об’єкти нерухомості та земельні ділянки.

В ухвалі зазначено передбачити в загальному фонді бюджету на 2008-2012 роки окремі статті для обслуговування боргу. І враховуючи кон’юнктуру ринку нерухомості та землі, – розглянути при формуванні бюджету на 2008 – 2012 рр. необхідність дострокового погашення позики коштом реалізації матеріальних активів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *