ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині найбільш корумпованими є медичні структури

|

Найчастіше львів ’ яни мають справу з корупцією в медичних, навчальних структурах та при отримані державного житла, – такий результат загальнонаціонального дослідження, яке проводили в межах проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна». Тоді як в цілому по Україні опитані найбільше скаржились на корумпованість ДАІ, міліції та теж медичних закладів.

Опитано 404 респонденти області, серед найбільш серйозних проблем люди назвали: низький рівень життя населення, корупцію в органах влади та злочинність.

Результати соцдослідження показують, що, порівняно з жителям сусідніх областей, населення Львівщини під час контактів із державними службовцями або інституціями частіше стає жертвою вимагання, ніж добровільного хабарництва. Вимагання на Львівщині відповідає загальноукраїнській тенденції – показує опитування, яке проводили від 21 лютого до 21 березня цього року.

Майже 24 відсотки опитаних відповіли, що хабарі в них вимагали, тоді як 13,6 відсотка давали «на лапу» добровільно. Цікаво те, що 34 відсотки респондентів на запитання «Чи готові ви боротися з корупцією?» відповіли ствердно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *