ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович закликає Ющенка припинити силові дії

|

Прем`єр-міністр Віктор Янукович закликає президента Віктора Ющенка припинити силові дії. “Я звертаюся до президента – негайно припинити силові дії. Сьогодні немає потреби вводити військові підрозділи в Київ і передпідпорядковувати внутрішні війська”, – сказав він на зустрічі з послами.

Прем`єр звернув увагу на те, що “тривалий час в Україні проходять мирні протестні акції, вони не перешкоджають роботі державних установ”. “Сьогодні немає необхідності піднімати це питання на рівень воєнних дій. Треба негайно зупинити правовий нігілізм і «бєспрєдєл”, – заявив він.

Крім того Янукович вважає, що “останнє рішення про перепідпорядкування внутрішніх військ – втручання в дії виконавчої влади”. “Забезпечення порядку на території України – це безпосередньо обов`язок виконавчої влади”, – наголосив Янукович.

Прем`єр звернув увагу, що в останній час президент приймає рішення, “коли голова уряду чи голова парламенту виїжджають з держави”. “Мене це дивувало спочатку, а тепер я зрозумів, що глава держави не хоче в очі дивитись правді і він уникає таких зустрічей, на яких можна провести дискусію і подивитися в очі правді”, – додав Янукович. “Весь час на переговорах з президентом я закликав його повернутися в правове поле. Така можливість існує і сьогодні”, – заявив прем`єр. “Ніколи не треба втрачати надію. Я завжди вірю в здоровий глузд, якщо він здоровий. А якщо не здоровий, то це вже не наша справа, а справа людей, які можуть зробити таку експертизу”, – додав він.

“Ми будемо використовувати всі наші можливості, щоб не допустити громадянського протистояння, що може перейти у громадянську війну, не допустимо залучення військових формувань”, – цитує прем ’єра Українська правда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *