ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко погодив з Януковичем дату виборів

|

Президент України Віктор Ющенко заявляє, що під час вчорашньої зустрічі з прем’єр-міністром Віктором Януковичем було узгоджено дату дострокових парламентських виборів. Про це він сказав в четвер на прес-конференції, передає кореспондент «proUA».

«Було досягнуто домовленість, через яку процедуру можна встановити консолідовану загальну дату виборів, яка узгоджується з позиціями політичних сил. Ця дата була названа, рішення було підтверджено і була домовленість, що до вечора на столі з’явиться протокол, який підпишуть члени робочої групи, Іван Плющ, Микола Азаров і п’ять лідерів політичних партій, або ті лідери, які висловили бажання це підписати…На жаль, до пізнього вечора цей протокол не з’явився», – сказав Ющенко.

Крім того, Президент впевнений, що вимога, поставлена коаліцією на переговорах, щодо ухвалення пакетів рішень про внесення змін до Конституції, а після цього парламент приймає рішення про саморозпуск – є «некоректним».

«Упевнений, що це некоректна вимога», – наголосив глава держави і додав, що дана вимога не буде прийнята.

Він відзначив, що для внесення змін до Конституції потрібне проведення як мінімум двох сесій, а всі зусилля сьогодні потрібно терміново направити на врегулювання парламентської кризи.

Нагадаємо, що лідер «Нашої України» Вячеслав Кириленко заявляє про те, що йому відома дата проведення дострокових парламентських виборів, яку вчора при зустрічі погодили Президент Віктор Ющенко і прем’єр-міністр Віктор Янукович.

Раніше лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляла, що на зустрічі в середу президент Віктор Ющенко і прем’єр-міністр Віктор Янукович вже погодили дату проведення позачергових виборів до парламенту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *