Тимошенко пригрозила Цушку «криміналом»

|

Лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко звинувачує керівника Міністерства внутрішніх справ Василя Цушка у незаконному застосуванні сили під час сьогоднішнього інциденту в Генпрокуратурі та закликає притягнути його до відповідальності . Про це вона заявила сьогодні, передає «proUA» .

«Мене сьогодні, чесно кажучи, дивує активність міністерства внутрішніх справ, яке на нормальні правові дії відреагувало цілим «Беркутом», – зазначила Тимошенко, коментуючи сьогоднішній інцидент в Генпрокуратурі.

«Я хочу запитати: невже пану Цушку так страшно? Чи можливо йому дав команду хтось, кому так страшно? І чого вони бояться кожного нового Генерального прокурора ? Цікаво?…», – спитала лідер БЮТ.

Вона також нагадала, що МВС є піднаглядовим органом ГПУ. «І я не пам’ятаю в історії нашої країни, щоб коли-небудь піднадзорний орган захоплював силою того, мусить над ним наглядати», – сказала Тимошенко.

Вона додала з цього приводу, що у соціалістів від страху, що їм доведеться відповідати перед народом на виборах, «просто усохли мізки», і жодному політику не буде пробачено застосування сили для врегулювання політичних проблем.

«І те, що він( Цушко – ред.) сьогодні зробив такий крок, – просто говорить про те, що він буде відповідати по кримінальному кодексу. І Цушко сьогодні є порушником, при чому достатньо високого рівня», – наголосила Тимошенко.

Нагадаємо, Секретар РНБО Іван Плющ звинуватив міністра МВС Цушка у перевищенні службових повноважень під час інциденту у Генеральній прокуратурі, та заявив, що діям міністра буде дано належну правову оцінку

При цьому партія «Наша Україна» вимагає звільнення Цушка з посади глави МВС через сьогоднішній інцидент в Генпрокуратурі в зв’язку зі звільненням з посади Генпрокурора Святослава Піскуна та призначення виконувачем обов’язків глави ГПУ Віктора Шемчука.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *