ОСТАННІ НОВИНИ

У травні на водоймах області втопилося вже 10 осіб

|

10 осіб втопилося на водоймах області лише за травень цього року, передає прес-центр головного управління МНС у Львівській області.

З огляду на те, що гаряча пора року настала, а відтак посилилося бажання жителів області відпочивати ближче до води, рятувальники нагадують про основні правила безпеки під час відпочинку поблизу водойм.

Зокрема, під час купання забороняється запливати за загороджувальні буї, підпливати до човнів, катамаранів, катерів та інших плавзасобів. Украй небезпечно стрибати у воду з плавзасобів та споруд, що до цього не пристосовані, а також в місцях, де невідома глибина дна.

Також слід зберігати максимальну обережність, плаваючи на надувних матрацах, автомобільних камерах і надувних дитячих іграшках. Вітром або течією їх може віднести дуже далеко від берега, накрити хвилею, вони, зрештою, можуть пошкодитися і втратити плавучість.

Катання дітей на човнах та інших плавзасобах має відбуватися лише у супроводі дорослих. Під час катання на човнах дітей необхідно вдягати у рятувальні жилети.

Купання малих дітей необхідно проводити лише під наглядом дорослих і тільки у межах спеціально облаштованих місць. Не варто влаштовувати у воді ігри, пов’язані із пірнанням. Не можна хапати та занурювати тих, хто купається.

Не пірнайте у воду після тривалого перебування на сонці. Периферійні судини на спеці для більшої тепловіддачі розширюються, а при охолодженні у воді настає різке рефлекторне скорочення м’язів, що може зумовити зупинку дихання. Не перехолоджуйтесь. Більше 20-ти хвилин перебувати у воді не варто, причому цей час слід збільшувати поступово, починаючи з 3 – 5-ти хвилин. У перервах між купанням пограйте в рухливі ігри.

У випадку якщо ви потрапили у вир, наберіть повітря в легені, пірніть і, зробивши сильний ривок у бік, випливіть з осередку.

У водоймах з великою кількістю водоростей, ряски намагайтесь плисти ближче до поверхні води, не робіть різких рухів, щоб не заплутатися. Якщо ж руки або ноги таки заплуталися, необхідно зупинитися та, прийнявши положення „поплавка”, звільнитися від них.

Відпочиваючи біля води не зловживайте спиртними напоями. Утримуйтесь від купання у нетверезому стані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *