ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник зустрівся із делегацією Канадської Агенції міжнародного розвитку (CIDA)

|

Голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник сьогодні зустрічався із делегацією Канадської Агенції міжнародного розвитку (CIDA), інформує офіційний сайт ЛОДА.

Зі сторони Посольства Канади в Україні та делегації CIDA були присутні радник Посольства Канади в Україні, керівник відділу технічної співпраці Доріс Вон, фахівець з питань сільського господарства CIDA Девід Джонстон, співробітник CIDA Алан Стюарт, співробітник Посольства Канади в Україні Володимир Сенюка та Почесний консул Канади у Львові Оксана Вінницька.

Під час зустрічі представники Канадської Агенції міжнародного розвитку (CIDA) ознайомили керівника області з „Програмною стратегією співпраці з Україною з питань розвитку 2007-2011” .

Доріс Вон повідомила, що на сьогодні реалізація програми перебуває на підготовчому етапі. На цьому етапі буде визначено декілька областей для співпраці. За її словами, Програмну стратегію співпраці з розвитку на 2007 – 2011 роки буде сфокусовано на посиленні сектора демократичного управління, а також на розвиток приватного сектора, з виділенням питань гендерної рівності, сталої підтримки екології та розбудови громадянського суспільства.

Як повідомила Доріс Вон, особлива увага буде зосереджена на розвитку сільських територій. Зокрема, в аграрному секторі кошти виділятимуть на впровадження інформаційних технологій.

Зі свого боку, заступник голови ЛОДА з питань агропромислового комплексу Іван Стефанишин запевнив, що в області створені всі умови для залучення інвестицій в АПК.

Начальник управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції ЛОДА Оксана Музичук зазначила, що на Львівщині існує потреба у створенні інституції, яка б виконувала функції агенції місцевого регіонального розвитку. Така структура була б платформою для взаємодії трьох сфер, а саме: влади, бізнесу та громадськості.

Петро Олійник розповів, що в області розроблено програмний документ Стратегію розвитку Львівщини до 2015 року, головне завдання якої —економічний розвиток і на його основі вирішення соціальних проблем. За словами пана Олійника, Стратегія відповідає і тим засадам, які передбачені у програмі співпраці з Україною Канадської Агенції міжнародного розвитку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *