ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра оголосять конкурс на операторів паркування

|

Конкурс на операторів 10 зон паркування буде оголошено завтра, повідомив сьогодні під час прес-конференції директор департаменту економічної політики Львівської міськради Олег Синютка. За його словами, йдеться про створення конкурентного середовища у цьому бізнесі, а відтак – про суттєве зростання надходжень до міського бюджету.

Зараз вартість паркування для львів ’ян становить 1 грн за годину. Як підкреслив О.Синютка, не йдеться про жодне підвищення цін для жителів Львова, а радше – про ефективніший збір коштів за паркування. Для цього будуть підвищені мінімальні суми збору коштів з паркувальних зон.

Зокрема, паркувальники матимуть зобов ’язання перераховувати з центрових парковок від трьох до 5 грн з машини за годину. Найдорожчими будуть паркінги на прилеглих до Ринку вулицях. Найменше платитимуть оператори за облаштування нових парковок на Сихові і вулиці Хлібній – по дві гривні.

Перший етап конкурсу має бути проведений восьмого червня, а другий – 12-го. Причому у другому етапі переможе той, хто запропонує місту вигідніші фінансові умови.

Згодом місто проведе конкурси на операторів паркування у решті зон – їх ще залишається 31.

Також місто розробляє нове положення про паркування, яке стане базовим документом для роботи в цьому бізнесі, однак цей документ ще має пройти чимало ступенів погодження та обговорення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *