ОСТАННІ НОВИНИ

Улітку львівські дітлахи відпочиватимуть у стаціонарних та пришкільних таборах

|

Улітку львівські дітлахи відпочиватимуть у стаціонарних та пришкільних таборах. Зокрема, понад тисячу школярів мерія планує оздоровити у двох заміських оздоровчих закладах «Ватра» та «Старт».

Як розповіла під час сьогоднішньої прес-конференції начальник управління освіти Львівської міської ради Надія Оксенчук, цьогоріч на функціонування цих стаціонарних таборів з міського бюджету виділили 425 тисяч гривень. За словами Надії Оксенчук, ця сума значно більша в порівнянні з попередніми роками. «Попередні роки більше 50 тисяч гривень ніхто не виділяв», – розповіла начальник управління освіти. Для роботи у стаціонарних таборах Надія Оксенчук запросила молодь у якості волонтерів.

Насамперед влітку оздоровлюватимуться діти з соціально-незахищених категорій, тобто діти-сироти, діти з малозабезпечених, багатодітних сімей, діти-інваліди, талановиті та обдаровані діти. За словами заступника начальника управління сім’ї, молоді та спорту, начальника відділу сім’ї та молоді Дмитра Пушкарьова, цьогоріч оздоровлення дітлахів відбуватиметься у тісній співпраці майже з 20 громадськими, молодіжними, християнськими організаціями. «Там діти, крім оздоровлення, здобувають методику спільного виховання», – додав Дмитро Пушкарьов.

Крім того, влітку при місцевих школах працюватимуть пришкільні табори. Щоправда, функціонуватимуть вони лише у червні. Там діти зможуть проводити по декілька годин щодня.

Як розповів начальник відділу у справах неповнолітніх Тарас Гурей, відділи у справах неповнолітніх РА також залучатимуть неповнолітніх до оздоровлення в таборах, які організовуються громадськими та іншими організаціями. На ці заходи з міського бюджету виділено близько 25 тисяч гривень.

Минулого року у таборах оздоровили 8 тисяч 838 львівських дітлахів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *