ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові говорили про екологічний менеджмент у басейні Дністра

|

Протягом двох днів тривала ІІІ міжнародна зустріч групи координації екологічного проекту „Міжнародний менеджмент ризику в басейні річки Дністер” за участю представників Німеччини, України та Молдови, повідомили у прес-службі головного управління МНС у Львівській області.

Під час цієї зустрічі були підбиті підсумки роботи проекту за перший рік, розроблено план роботи проекту на наступний рік і досягнуто головної мети – розроблено Міжнародний план попередження та оповіщення про небезпеку під час виникнення надзвичайних ситуацій в басейні Дністра, за допомогою якого були визначені основні моменти та механізм транскордонного співробітництва в аварійних ситуаціях між Україною та Молдовою.

Розробка Плану мала на меті вирішення та врегулювання ряду завдань, спрямованих на забезпечення транскордонної взаємодії та комунікації під час виникнення аварійних ситуацій в басейні Дністра та створення Міжнародних центрів оповіщення. Крім того, для оцінки забруднення водного об’єкту, спричиненого аварією, необхідно було досягнути домовленості між українською та молдавською стороною щодо узгодження емісійних та імісійних критеріїв. Також, головна увага приділялася питанням практичної реалізації плану попередження та оповіщення про небезпеку в аварійних ситуаціях, а також призначенню відповідальних осіб. Випробовування плану на практиці планується в наступному році на базі одного з об’єктів регіонів, розташованих в басейні р. Дністер на Україні.

Значну допомогу щодо створення Плану надали доповіді німецьких колег, які поділилися своїм досвідом проведення такої роботи в басейні р. Рейн. Вони розповіли про дієву систему запобігання та реагування на різноманітні аварійні ситуації в водному басейні.

Керівник проекту пан Вінкельманн у своєму заключному слові відмітив плідну співпрацю українських і молдавських фахівців у напрямку розробки та підготовки Міжнародного плану попередження та оповіщення про небезпеку під час виникнення надзвичайних ситуацій в басейні Дністра. Він зазначив: „Цей проект дуже важливий в налагодженні транскордонного співробітництва України та Молдови для захисту однієї з основних водних артерій Європи – Дністра – від різноманітних аварій і надзвичайних ситуацій, які забруднюють воду. Збереження та захист екології – ось наша головна мета”.

Екологічний проект „Міжнародний менеджмент ризику в басейні Дністра” проводиться Федеральним Міністерством по охороні навколишнього середовища Німеччини в рамках програми консультаційної допомоги німецького Уряду. Друга міжнародна зустріч Групи координації проходила в Кишиневі, Молдова. Результатом її стало досягнення домовленості про подальшу співпрацю між українськими та молдавськими фахівцями щодо відпрацювання спільних критеріїв оцінки небезпеки промислових об’єктів, розташованих у басейні Дністра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *