ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція упереджено поставилася до учасників акції проти гомофобії?

|

Учасники акції протидії гомофобії, яка відбулася у Львові 17 травня, звинувачують міліцію в брутальному поводженні та порушенні їх громадянських прав. Про це повідомила прес-служба Гей-форуму України.

«Учасники акції готовлять звернення до МВС України й міжнародних організацій про порушення прав громадян під час затримання й принизливу поведінку працівників міліції Галицького РВ УМВС України», — йдеться в повідомленні.

«17 травня – День протидії гомофобії – для 16 львівських дівчат почався із прямих образ із боку п`яних співробітників правопорядку, які затримали декількох учасниць акції із розклеювання листівок. Замість того, щоб коректно виписати штраф за адміністративне правопорушення (розвішування листівок у несанкціонованих місцях, а в місті, як стверджує Шеремет, немає санкціонованих для цього місць) нетверезі співробітники РВ три години обзивали й ображали затриманих та їхніх колег. Затримані й уся група учасниць акції виявили стійкість, згуртованість і необхідну в такій ситуації стриманість», — повідомляє прес-служба Гей-форуму України.

У межах акції у Львові було розклеєно 500 листівок, що висловлюють толерантне ставлення до гомосексуальних людей, передає Presstime.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *