ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок розказав, що треба демонтувати в Києві

|

Першим пам’ятником у Києві, який символізує епоху комуністичного тоталітаризму і підлягає демонтажу, є монумент Станіславу Косіору. Таку думку висловив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок в інтерв’ю «ЛИГАБизнесИнформ».

Зокрема, Тягнибок нагадав, що в Україні прийнято Закон про визнання Голодомору геноцидом українського народу. «Косіор був одним з організаторів Голодомору 1932-33 років, через який загинули мільйони українців. Уже навіть вулиця називається не ім’ям Косіора, а пам’ятник йому досі стоїть», – відзначив політик.

Другим пам’ятником, який необхідно перенести, на переконання глави об’єднання, є монумент Володимиру Леніну, що стоїть навпроти Бессарабського ринку столиці. «Третім є пам’ятник Кучері, який під час Другої світової давав вказівку підірвати Хрещатик», – наголосив він.

Крім того, на думку лідера «Свободи», треба знести пам’ятник Григорію Петровському, який також був безпосереднім організатором Голодомору. «Далі необхідно перейменувати аж три вулиці Леніна, які є в Києві. Назва вулиці Володі Ульянова теж нікому не потрібна», – уточнив О.Тягнибок, додавши, що варто також перейменувати Ленінградську площу, оскільки «вже немає Ленінграда, а ця площа в Києві ще так називається». Водночас, політик повідомив, що таких пам’ятників і назв в столиці ще досить багато. «Тому для визначення переліку об’єктів, що підлягають демонтажу, необхідно створити спеціальну комісію. Туди повинні ввійти історики, працівники комунальних служб, архітектори, депутати», – підсумував Олег Тягнибок, уточнивши, що архітектура і містобудівники повинні визначити механізм цього демонтажу, а депутати на сесії місцевої ради за це проголосувати, передає proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *