ОСТАННІ НОВИНИ

Радник Садового не бачить позитиву від концесії теплоенерго

|

Радник міського голови з питань енергозбереження міста та комунальної теплоенергетики Сергій Бабак не бачить позитиву від здачі теплопостачальних підприємств Львова в концесію. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції.

Відповідаючи на запитання про можливу здачу комунального підприємства «Львівтеплоенерго» у концесію на 25 років, Сергій Бабак сказав, що впродовж цього терміну міська влада не матиме впливу на теплоенергетику міста та «може втратити проектну і технічну школу».

«В Україні немає позитивного досвіду концесії або оренди систем тепло-, водо- або газопостачання. Ті приклади, які є, – надзвичайно жахливі. Інвестори приходять і не виконують своїх зобов ’ язань, справа доходить до суду», – сказав Сергій Бабак.

Він також зазначив, що недосконалим із погляду контролю за концесіонером є і законодавство України. «Згідно з ним, концесіодавець, тобто мерія, зобов’язаний не втручатися в господарську діяльність консеціонера», – наголосив С. Бабак.

Тому для початку радник міського голови пропонує розробити схему теплопостачання міста, здійснити ґрунтовний аналіз можливостей міста та порахувати: скільки Львову треба коштів, щоб вивести теплоенергетику з кризи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *