ОСТАННІ НОВИНИ

Громадським організаціям покриватимуть видатки на оренду приміщень

|

500 тисяч гривень передбачено в цьогорічному міському бюджеті на реалізацію «Програми надання фінансової підтримки громадським організаціям для покриття видатків на оренду приміщення», прийнятої 10 травня під час сесії міськради. Головним розпорядником коштів є Управління «Секретаріат ради», повідомив під час прес-конференції заступник начальника управління Любомир Зубач.

Зокрема, видатки на оренду приміщення відшкодовуватимуть громадським організаціям, які офіційно зареєстровані у відповідності до законодавства України як неприбуткові і виконують суспільно важливі для міста функції.

Як повідомив Любомир Зубач, для прийняття рішень щодо покриття видатків на оренду приміщення та розміру фінансової підтримки у Львівській міській раді створено спеціальну комісію, яка має забезпечити прозорий механізм використання бюджетних коштів. До її складу входять представники департаменту гуманітарної політики, департаменту економічної політики, управління «Секретаріат ради» та профільні депутатські комісії.

Комісія визначатиме переможців і суму компенсації за чіткими критеріями, головним із яких є важливість та актуальність для міста соціальних функцій, які здійснює певна громадська організація. Крім цього, організація зобов’язана надати міській раді інформацію про виконання міських гуманітарних програм, про цільовий характер використання коштів та внесок організації для покращення технічного стану орендованих приміщень, категорію осіб, із якими працює організація, та кількість осіб, яким щорічно надаються послуги. Разом із зверненням та вказаною інформацією, представники громадських організацій, які хочуть компенсувати витрати на оренду приміщення, зобов’язані подати також відповідні документи, указані в «Програмі надання фінансової підтримки громадським організаціям для покриття видатків на оренду приміщення».

Як зазначив під час прес-конференції директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олекса Побурко, кожну громадську організацію, яка подасть відповідну заявку на відшкодування витрат на оренду приміщення, перевірятимуть не лише за документами, але й візуально: чи дійсно приміщення не використовують для комерційних цілей.

Надсилати звернення на компенсацію орендної плати потрібно у відділ громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради протягом місяця із дня прийняття програми до 10 червня 2007 року. Після цього департамент економічної політики та департамент гуманітарної політики Львівської міської ради повинні подати свої висновки щодо доцільності фінансування громадських організацій і граничного розміру компенсацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *