ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина займає п’яте місце в Україні за темпами захворюваності на СНІД

|

Львівщина займає п’яте місце за темпами захворюваності на СНІД, 22 місце за рівнем захворюваності на ВІЛ-інфекцію та дев’яте місце за рівнем смертності від захворювань, обумовлених СНІДом по Україні.

Як повідомляє офіційний сайт ЛОДА, захворюваність на ВІЛ-інфекцію в Україні минулого року збільшилась на 16,8%, темп приросту захворюваності на СНІД – на 12%, а смертність від захворювань, обумовлених СНІДом, – на 10,6%. До речі, показники смертності від СНІДу найвищі в регіонах із відносно невисокими показниками захворюваності на ВІЛ-інфекцію. Мова йде й про Львівську область. Аналіз вікової структури нових випадків хворих на СНІД засвідчив, що переважну частину таких випадків становлять особи віком 25-49 років, у тому числі 90,1% серед чоловіків та 84,0% – серед жінок.

Усього за 2006 рік від СНІДу померло 36 осіб. Більшість із них проживає в містах області.

Наразі діагностування ВІЛ/СНІДу в нас можна пройти в кабінеті довіри або кабінеті інфекційних захворювань будь-якого лікувально-профілактичного закладу та в Обласному центрі боротьби і профілактики зі СНІДом (вул. Лисенка, 45) добровільно, анонімно, безкоштовно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *