ОСТАННІ НОВИНИ

Журнал «Ї» пропонує сформувати ставлення до провокацій у Львові

|

Незалежний культурологічний часопис “Ї” розповсюдив заяву, у якій пропонує інтелектуальному середовищу Львова обговорити проблеми і сформувати ставлення до використання регіону як політпровокативного полігону. Подаємо текст заяви:


« Шановні друзі!

За останній час ми з вами стали свідками того, як політичні провокації, підбурювання, спонукання до радикальних, неконструктивних дій стали звичним інструментом політики. Особливо часто ці технології застосовують у західному регіоні, зокрема у Львові і на Львівщині.

Перелік хоча б останніх усім відомий – кампанія довкола військових поховань на Личаківському цвинтарі, постійні «розбійні» напади на Російський культурний центр, розігрівання напруги довкола ситуації з приміщенням органного залу, і – зовсім сьогоднішній приклад – намети на підтримку Януковича в центрі Львова.

Мета таких дій очевидна – дестабілізація ситуації в регіоні, підбурювання до неконструктивних дій, створення образу ворога в особі дружніх до регіону народів.

Замовник таких заходів також очевидний. Як і те, що всі ці дії спрямовані зовсім не на вирішення болісних питань розвитку України, а є тактичними ходами учасників насправді чужої нам війни за крісла, посади, владу в Києві, а також інтригами зацікавлених сторін у третіх країнах.

Регіон став заручником постійних ворожих нам політиканських провокацій, а інструмент провокацій перетворився на найбільш уживаний у колах виконавців-політтехнологів.

Незалежний культурологічний часопис Ї пропонує інтелектуальному середовищу Львова обговорити проблему і виробити власне ставлення до використання регіону як політпровокативного полігону.

Наша позиція допоможе громаді уникнути облуди і стримає від тих дій, яких так чекають від галичан антиукраїнські сили».

Обговорення за участю преси відбудеться сьогодні, 15 травня, з 15:00 до 16:00, у приміщенні Історичного музею (площа Ринок, 6).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *