ОСТАННІ НОВИНИ

Вибори відбудуться 15 липня - Плющ

|

Дострокові вибори до Верховної Ради відбудуться 15 липня. Таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки та оборони Іван Плющ в інтерв’ю «КоммерсантЪ-Украина», передає proUA.

«Термін проведення виборів – 60 днів, він властивий більшій половині європейських країн. Вчора ми попросили президента дати нам ще трохи часу – робоча група працює і сьогодні, і всі ці дні. Думаю, в середу ми все закінчимо, тому можна говорити, що вибори відбудуться через 60 днів після середи», – сказав Плющ.

Він також заявив, що залишається прихильником створення широкої коаліції. «Я вважаю, що країни, в яких жодна політична сила не набрала на виборах 50 відсотків, приречені на широкі коаліції», – сказав Плющ. «Сьогодні і слону зрозуміло, що в широкій коаліції зобов’язані брати участь Партія регіонів, майбутній блок «Наша Україна» і БЮТ. Якщо ці троє прийдуть до компромісу, на Україні повториться те зростання економіки, яке у нас було з січня по вересень 2000 року!», – впевнений він.

На запитання, чим президент переконав піти на вибори Віктора Януковича, Плющ відповів: «Була добра воля припинити знущання з народу…».

Він також категорично спростував можливість того, в обмін на підтримку дострокових виборів Януковичу запропонували посаду прем’єра. «Боже! Ні, про це мови не було. Але є домовленість про принципи. Ми домовилися, що разом працюватимемо над проектом нової Конституції. І обговорювався принцип, що та політична сила, яка набрала на виборах більшу кількість голосів, матиме повне право на формування коаліції та уряду», – сказав Плющ.

За його словами, в новій редакції Конституції буде закладена норма про те, що коаліцію і уряд формуватиме та сила, яка набрала більшість голосів. «Ця сила матиме виняткове право разом з президентом формувати коаліцію і уряд», – сказав Плющ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *