ОСТАННІ НОВИНИ

Російське МЗС обурене рішенням Львівської міськради

|

Міністерство закордонних справ Російської Федерації висловило обурення з приводу рішення сесії Львівської міськради про створення комісії для визначення переліку пам’ятників і символів, які необхідно демонтувати. Про це йдеться в коментарі МЗС РФ від 12 травня.

У свою чергу, прес-служба Львівської міськради заявляє, що не ухвалювала рішення про демонтаж радянських пам’ятників.

У коментарі МЗС РФ, яке є у розпорядженні «proUA», наголошується, що в Москві звернули увагу на рішення сесії Львівської міськради і вважають, що «спроби заробляти політичні очки на боротьбі з пам’ятниками, на знущанні над пам’яттю полеглих нічого, окрім обурення викликати не можуть».

При цьому МЗС висловило переконання, що «український народ набагато мудріший за тих політиканів, які через кон’юнктурні переваги готові спотворювати минуле, «грати» з історією і тим самим підривати цивілізований образ своєї держави».

«Розраховуємо, що влада України, громадськість країни скажуть своє вагоме слово. Пора дати рішучу відсіч подібним провокаційним витівкам», – йдеться в коментарі.

Інформацію про те, що Львівська міськрада 10 травня затвердила рішення щодо демонтажу символів імперсько-більшовицького періоду оприлюднила 11 травня прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

11 травня прес-служба Львівської міськради заявила, що 10 травня під час засідання сесії міськради не було прийнято жодної постанови про демонтаж радянських пам’ятників. А інформацію про таке рішення, яку поширили українські та іноземні (зокрема, російські) ЗМІ з посиланням на прес-службу Львівської міськради, прес-служба назвала недостовірною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *