ОСТАННІ НОВИНИ

Каськів отримав від регіоналів більше, ніж два мільйони?

|

Слідча комісія Громадянської партії «ПОРА» підтвердила факт співпраці Владислава Каськіва з лідерами Партії регіонів, зокрема, з віце-прем’єром Андрієм Клюєвим.

Про це йдеться у висновках Слідчої комісії щодо перевірки співпраці Каськіва з ПР, які надані «proUA»прес-службою ПОРИ.

У комісії встановили, що у червні-липні 2006 року, під час акцій протесту «ПОРИ», з вимогами розпуску парламенту, Каськів одноосібно вступив у перемовини з керівництвом ПР. У комісії зазначають, що ПР у перемовинах з Каськівим представляв віце-прем’єр Андрій Клюєв.

«Предметом цих перемовин стало поступове згортання згаданих літніх акцій «ПОРИ», які саме наближалися до піку свого розвитку і складали серйозну загрозу для плану «регіоналів» нав’язати Україні уряд на чолі з Януковичем», – зазначають у комісії, і додають, що Каськів одноосібно прийняв рішення про припинення акцій і сформулював неправдиві причини цього.

Предметом домовленостей між Каськівим та ПР став подальший перехід «ПОРИ» у так звану «конструктивну опозицію», яка передбачала відсутність гострої критики на адресу чільних фігур ПР, зокрема, згадок про їхнє кримінальне минуле.

Комісія також встановила, що з цього моменту почалося гальмування всіх проектів ПОРИ, «зокрема, було повністю припинено підтримку проекту «Донецька мафія», почалось згортання вуличної активності «ПОРИ», запроваджено цензуру на офіційному веб-ресурсі, придушувалися будь-які спроби критики «регіоналів». «А тих, хто все ж наважувався на подібну критику – виключали з партії, порушуючи усі статутні норми», – зазначається у висновках. Все це, на думку членів комісії, завдало значної шкоди ПОРІ.

В Комісії також зазначили, що документального підтвердження факту отримання

Каськівим від ПР 2 млн. дол. «на сьогоднішній день Комісія ще не отримала», однак уже має в розпорядженні свідчення про те, «що насправді сума «оплати за лояльність» була значно більшою, як мінімум, утричі, а 2 мільйони у.є. варто розглядати лише як «перший транш», інформація про який випадково «просочилася» у ЗМІ».

«Виходячи з цього, комісія продовжує свою роботу, зокрема, і в напрямку перевірки отриманої інформації. Найближчим часом Каськіву та Клюєву буде надіслано листи із запитаннями, правдиво відповівши на які, ці політики проллють нарешті світло на справжні причини виникнення спільного проекту під умовною назвою «Нейтралізація «ПОРИ», – говориться у повідомлені.

Комісія заявляє, що проаналізувала 300 різних документів і публікацій, свідчення надали дев’ять осіб, зокрема, лідери «ПОРИ» Євген Золотарьов, Андрій Юсов, троє погодилися на контакт лише на умовах анонімності.

Нагадуємо, слідчу комісію «ПОРИ» щодо розслідування співпраці Каськіва з політичними опонентами створено 11 квітня з ініціативи Вінницької обласної організації ГП «ПОРА», вона була підтримана однією третиною обласних організацій партії.

Раніше деякі ЗМІ, посилаючись на джерела, повідомляли, що голова політради партії «Пора» Владислав Каськів отримаввід Партії регіонів 2 млн. дол. за відмову підтримати рух «Народна самооборона» Юрія Луценка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *