ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янки отримують соціальні виплати без затримок

|

У Львові заборгованості з виплати різноманітних допомог матерям немає. Принаймні, так стверджує головний спеціаліст відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат Василь Трущак. Про це пан Трущак повідомив сьогодні під час прес-конференції, присвяченій Дню матері.

За його словами, у цьогорічному державному бюджеті на соціальні виплати львів’янам передбачено 197 мільйонів 236 тисяч гривень. З них 1 мільйон 732 тисячі гривень – на допомогу при вагітності та пологах, 31 мільйон 686 тисяч гривень – на допомогу по догляду за дитиною до досягнення трирічного віку, 69 мільйонів 46 тисяч гривень – на одноразову допомога при народженні дитини. «Такі великі суми передбачені у бюджеті, тому що зараз до нас перейшли всі працюючі матері, які є застрахованими в системі обов’язкового державного соціального страхування. Це є подвійне навантаження на наші органи», – пояснив пан Трущак. Якщо до квітня в управлінні соцзахисту одночасно одноразову допомогу та допомогу по догляду за дитиною до трьох років отримували 12 тисяч 702 матері, які є незастрахованими в системі державного страхування, то тепер до цієї цифри долучилося ще 11 тисяч 838 матерів, які є застрахованими.

На виплати одиноким матерям у бюджеті передбачено 65 мільйонів 325 тисяч. Загалом в управлінні соціального захисту Львівської міської ради зареєстровано 3 тисячі 529 одиноких матерів. Що ж стосується багатодітних матерів, то в чинному законодавстві вони не визначені як окрема категорія, що потребує соціальної допомоги. Відтак вони мають право на отримання допомоги лише за статусом малозабезпеченої сім’ї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *