ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати розглянули ситуацію на «Щирецькому заводі залізобетонних виробів»

|

На черговому засіданні постійної комісії з питань інвестиційної діяльності та транскордонного співробітництва Львівської обласної ради розглядали питання про погашення основної частини кредиторської заборгованості ДП “Щирецький завод залізобетонних виробів” (дочірнього підприємства ВАТ “Львівводобуд”) перед Пенсійним фондом та залучення інвестицій, передає прес-служба обласної ради.

За даними прес-служби, підприємство перебуває на межі банкрутства. Зараз виникла проблема з реалізацією продукції. За інформацією генерального директора ВАТ “Львівводбуд” Леоніда Солярчука, завод виготовляє 50 видів продукції, він – єдиний виробник продукції для меліоративного будівництва.

Водночас генеральний директор ВАТ “Львівводбуд” Леонід Столярчук поінформував, що підприємство погасило заборгованість перед Пенсійним фондом, яка склалася протягом останніх двох років, а також подало план інвестиційного розвитку.

Л. Солярчук бачить єдиний вихід – залучення іноземного інвестора. З ним уже протягом двох років ведуть переговори, які зараз вийшли на останній етап – підписання угод. Підприємство далі виготовлятиме ту ж продукцію, планується також розширення номенклатури.

Як наголосив заступник голови Львівської обласної ради Микола Горинь, у цьому аспекті слід враховувати соціальну проблему. Адже ми маємо приклади наших підприємств “Львівсільмашу”, “Львівприлад”, коли їхні власники забувають про права працівників.

Голова постійної комісії з питань інвестиційної діяльності та транскордонного співробітництва Львівської обласної ради Йосип Хром’як зазначив, що це питання комісія контролюватиме. Також вона готова підтримати питання щодо інвестора при умові дотримання захисту прав трудового колективу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *