ОСТАННІ НОВИНИ

Місця для нових сміттєзвалищ в області шукатиме новостворена робоча група

|

В області створять робочу групу з фахівців, які найближчим часом мають напрацювати пропозиції щодо розташування нових сміттєзвалищ. Так сьогодні вирішили учасники наради, що проходила в обласній раді щодо доопрацювання програми поводження з твердими побутовими відходами.

Програма, яку прийняли тільки в першому читанні, потребує доопрацювання, оскільки, як пояснив голова ЛОР Мирослав Сеник, її розробляли з 2003 року. На завершення програми область має 328 тисяч гривень.

За словами начальниці управління житлово-комунального господарства Ольги Худюк, доопрацювання програми потребує 19 тисяч гривень. Станом на сьогодні на її розроблення потратили вже 110 тисяч гривень. Ще близько 20 тис. грн потрібно передбачити на процедуру тендерних торгів, а решта суми (близько 299 тис. грн) залишиться на конкретні заходи: пошук ділянки, технічно-економічне обґрунтування, освітня програма тощо.

Важливість проблеми озвучив пан Сеник цифрами: в області мешкає 2,7 млн населення, яке щороку «продукує» 5 млн метрів кубічних сміття, з яких лише 1,8 млн метрів кубічних (37%) узаконено вивозять, решту утворюють стихійні сміттєзвалища. Окрім того, шокує співвідношення законних і незаконних сміттєзвалищ – 51 та 521.

Доопрацювати програму мають до 5 червня, оскільки, за словами Мирослава Сеника, депутати мають її затвердити до сесійних канікул. Найближчу сесію ЛОР заплановано на 15 червня, а наступну – вже аж на початку вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *