ОСТАННІ НОВИНИ

Оплата за тепло влітку йде на ремонт мереж і обладнання

|

Кошти, що їх після опалювального сезону сплачують мешканці квартир із центральним опаленням, ідуть на ремонт і розвиток теплових мереж та обладнання, повідомила сьогодні під час прес-конференції начальниця відділу економіки, планування, ціноутворення і житлової політики департаменту житлового господарства та інфраструктури Зінаїда Лапан.

За її словами, кошти йдуть, зокрема, на такі потреби як закупівля сировини і матеріалів для забезпечення технологічних процесів; закупівля палива, яке витрачають на компенсацію теплових втрат у магістральних та розподільчих мережах і на власні потреби котелень; електроенергія на технологічні потреби (на транспортування теплоносія до споживачів у необхідній кількості, яка відшкодовує нормативні втрати);

оплата праці, робота і послуги виробничого характеру, підготовка та освоєння нових потужностей, експлуатація машин й обладнання, загальновиробничі та адміністративні витрати, витрати на збут, відрахування обов’язкових платежів згідно з чинним законодавством.

Згідно із двоставковим тарифом, у неопалювальний період (квітень-жовтень) мешканці сплачують сталу суму. Ця сума, залежно від характеристик будинку, хитається в таких межах: Однокімнатна квартира (площа 30 кв. м) ­– приблизно 24 грн;

Двокімнатна квартира (площа 48 кв. м) – приблизно 38 грн;

Трикімнатна квартира (площа 62 кв. м) – приблизно 49 грн.

Двоставковий тариф на теплову енергію запроваджено у Львові відповідно до рішення виконавчого комітету від 20.10.2006 року № 1189 «Про двоставковий тариф на теплову енергію, тариф та підігрів води та послуги з централізованого опалення і з підігріву води» з 24 листопада 2006 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *