ОСТАННІ НОВИНИ

Шкіля не призначили головою «молодіжного» комітету парламенту

|

Верховна Рада відмовилася призначити головою парламентського Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму депутата від фракції Блоку Юлії Тимошенко Андрія Шкіля. За ухвалення відповідної постанови проголосувало 138 депутатів.

Також депутати розглянули й обговорили можливість призначення на цю посаду депутата від фракції Партії регіонів Ельбруса Тадєєва.

У своїх виступах представники БЮТ і «Нашої України» відзначали, що посада голови цього комітету з квотного принципу має лишитися за БЮТ.

У той самий час депутат від ПР Микола Комар, що є автором проекту про призначення Тадєєва, зазначив, що прийнятий у липні 2006 року квотний принцип розподілу комітетів застарів через появу в парламенті позафракційних депутатів і зайняття представником БЮТ поста віце-спікера.

Адже «не може парламент усі п’ять років працювати за одним квотним принципом», – сказав Комар. Він наголосив на необхідності його перегляду.

Нагадаємо, у липні 2006 року фракції Верховної Ради затвердили квоти при розподілі парламентських комітетів і розподілили керівні посади в них.

Шкіля тоді призначили заступником голови Комітету в закордонних справах, передає proUA з посиланням на «Українські новини».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *