ОСТАННІ НОВИНИ

Сало звинувачує Луценка в політичному переслідуванні

|

Колишній начальник управління Міністерства внутрішніх справ у Львівській області Олег Сало звинувачує лідера Громадянського руху «Народна самооборона» Юрія Луценка у політичному переслідуванні. Про це він заявив журналістам на прес-конференції .

Сало зазначив, що ще 19 лютого Печерський райсуд м. Києва закрив порушену проти нього Львівською обласною прокуратурою у травні 2005 року кримінальну справу.

Сало переконаний, що ця кримінальна справа була політичним замовленням проти нього і була «ініційована та сфабрикована» керівником Львівської ОДА Петром Олійником та колишнім міністром внутрішніх справ Луценком.

Сало заявив, що зараз його основними завданнями є повернутися на роботу в органи внутрішніх справ, і висловив переконання, що це йому вдасться.

На питання журналістів, на якій посаді він себе бачить, Сало відповів, що, «якщо буде треба, я за рішенням суду можу поновитися на попередній посаді (начальника управління МВС України у Львівській області – ред..)».

Другим своїм найважливішим завданням Сало назвав: «Зупинити самого Луценка». При цьому він наголосив, що хоче, аби Луценко поніс відповідальність за свої попередні дії. Сало, зокрема, звинуватив Луценка у розвалі міліції, зазначивши, що МВС за часів Луценка перетворилось на «помаранчеве НКВС».

«Цей чоловік є загрозою для України, – заявив Сало. За його словами, якщо Ю.Луценка не зупинити, то з нього може вийти «другий фюрер».

У зв’язку з цим Сало повідомив, що звернувся до прокуратури із заявою щодо дії Луценка, і чекає виклику для дачі свідчень.

Як повідомлялось, проти екс-начальника УМВС у Львівській області, депутата облради Сала Генеральною прокуратурою України було порушено дві кримінальні справи: за ст.157, п. 2 (перешкоджання здійсненню виборчого права) і 364, п. 3 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. 18 квітня 2005 року він був оголошений у розшук. 19 лютого 2007 року рішенням Печерського районного суду м. Києва кримінальна справа, порушена відносно генерал-майора міліції, екс-начальника Львівського ОУМВС України Олега Сала, визнана безпідставною і закрита, передає « proUA ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *