ОСТАННІ НОВИНИ

Високий кредитний рейтинг дозволить Львову зекономити понад чотири мільйони гривень

|

Високий кредитний рейтинг дозволить Львову зекономити понад чотири мільйони гривень на обслуговуванні емісії облігацій, заявив сьогодні під час прес-конференції директор департаменту економічної політики міської ради Олег Синютка.

За його словами, кредитний рейтинг Львова був необхідним для початку процедури випуску муніципальних облігацій, що розпочнеться вже незабаром. «Уже сьогодні будуть готові документи для відправки в мінфін – там мають утвердити нашу емісію, а паралельно ми розпочинаємо тендер на андеррайтера облігацій», – сказав він.

Натомість кредитний аналітик фірми “Standard&Poors” Борис Копєйкін підкреслив, що рейтинг Львова є одним із найвищих серед міст та регіонів України. Львів посів місце на рівні з Дніпропетровськом та Кримом і поступився лише Києву.

Аналітик оповів, що теперішній рейтинг віддзеркалює низьку фінансову гнучкість, високі потреби в фінансуванні інфраструктури, а також доволі низький рівень доходів населення. Проте прогноз «стабільний» свідчить про те, що економічне зростання у місті триватиме, а відтак збільшуватимуться й доходи до міського бюджету. Здатність міста дати собі раду з найгострішими проблемами в царині інфраструктури на тлі поступового накопичення боргу, матиме позитивний вплив на рейтинг.

Водночас, недостатній ріст доходів або ж ріст видатків, що може призвести до погіршення фінансових показників на тлі більшого, ніж очікується зростання боргу – понад35-40% доходів бюджету – в 2008-09рр. може спричинити негативний тиск на рівень рейтингів.

12 березня міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor`s присвоїло Львову кредитний рейтинг “В+” за міжнародною шкалою ( рейтинг за зобов’язаннями в іноземній валюті: ВВ-/Стабільний/В, рейтинг за зобов’язанням в національній валюті: ВВ/Стабільний/В, рейтинг за національною шкалою: uaAA. Також місту присвоїли рейтинг за національною шкалою «uaA+». Повідомлення про це з’явилося сьогодні на російськомовній версії сайту компанії. Прогноз зміни рейтингу – «Стабільний».

Наступного дня було присвоєно попередній рейтинги «В+»(стабільний) за міжнародною шкалою та «uaA+» – за національною шкалою дебютному випуску муніципальних облігацій Львова на суму 92 млн. гривень. Емісію облігацій буде проведено цього року двома серіями. Залучені кошти спрямують на роботи з ремонту доріг та енергозбереження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *