ОСТАННІ НОВИНИ

У Мостиському районі з’явилися і зникли отрутохімікати

|


Понад тонну необлікованих отрутохімікатів, що зберігалися в непристосованих приміщеннях, знайшли у Мостиському районі представники БЮТ, однак частина з цих пестицидів зникла у невідомому напрямку, розповів сьогодні під час прес-конференції керівник районного осередку ВО “Батьківщина” і депутат облради від БЮТ Євген Буба. За його словами, у чотирьох селах району було виявлено майже дві тонни отрутохімікатів, які ніде у документах не проходили, попри запевнення райдержадміністрації про те, що їх вивезли.

“Щойно на 12-му каналі пройшов сюжет про ці хімікати, як за кілька днів з трьох сіл їх вивезли і то невідомо куди” – сказав Є.Буба. За його словами, все почалося з досліджень якості води у Мостиськах. “Коли виявилося, що там вода поганої якості, ми вирішили взяти ще проби у чотирьох куточках району і в одному випадку, в селі Червневому, виявилося, що вміст нітратів у воді перевищує норму утричі” – сказав він.

За словами депутата, тоді ж виявилося, що в цьому селі є склад добрив і хімікатів, де й досі лежить майже тонна різних речовин. Є.Буба сказав, що за його даними, було задумано привести свідків, які мали свідчити, що буцім, то сам депутат облради привіз ці хімікати в село і вивантажив, а потімпоказав перед камерами. Однак в акті про виявлення нітратів стоїть підпис сільського голови і він може свідчити про те, що цей вантаж лежав на складі певний час.

Цікаво, що минулого року з бюджету було виділено кошти на вивезення отрутохімікатів на утилізацію, однак що саме вивезли і куди, тепер зясовує прокуратура району, куди звернувся ще один БЮТівець, депутат райради Петро Ярош. Натомість Є.Буба завтра під час сесії облради має намір звернутися із запитом до прокурора області, аби правоохоронні органи зясували ситуацію з тим, куди пішли кошти і куди поділися добрива. “Очевидно, хтось почав боятися за свою посаду і ці хімікати кудись вивіз. Цілком можливо, що їх втопили в якомусь озері чи ставку і тепер ми маємо ще одну екологічну загрозу в районі” – підкреслив депутат облради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *