Вроцлав та Дрезден зацікавилися ремонтом львівської каналізації

|

Львівську каналізацію відремонтують коштом і ноземців, які вкладатимуть в неї гроші. Львівській мерії вдалось переконати міста-побратими в тому, що чисті стічні води впливають і на них. Своє зацікавлення львівською каналізацією вже висловив Дрезден.

„Йдеться про води, які впадають у Балтійське море. Необхідно дослідити шкідливий вміст цих вод”, – каже фахівець і з дрезденського водоканалу Роберт Кніпсшілд. Тож саме каналізацію і визначили першою проблемою львівських мереж.

„Потрібно уникнути тієї помилки, яку свого часу мали і в Польщі, і розділити водопостачання та водовідведення, як це зараз є на Львівводоканалі”, – зазначає представник Вроцлавського муніципалітету Ярослав Пердута.

Як повідомляє «РадіоМан», скільки грошей виділять Львову іноземці , поки невідомо. У се залежатиме від того, як домовиться влада трьох міст. Проте у перспективі кошти залучатимуть не лише до стічної, але й питної води. Але коли чиста вода цілодобов о буде в домівках львів’ян – не береться казати ніхто.

До слова, аби покращити водопостачання, мерія взяла 24 мільйони доларів кредиту. Але залучених від Світового банку коштів бракує для оновлення. Львів’яни почали отримувати воду лише на кілька годин більше від традиційного шестигодинного графіка. До того ж чиновників у же лякає думка про те, що кредит доведеться віддавати менш, ніж за двадцять років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *