ОСТАННІ НОВИНИ

Донецькі вирішили повчити львів`ян про Україну

|

Схід і Захід України «в прямому і переносному сенсі «говорять різними мовами». Така думка висловлюється у зверненні Донецької міської ради, одноголосно прийнятому сьогодні на сесії, повідомляє «Остров».

Зокрема, у зверненні мовиться про те, що «депутати Донецької міської ради вважають абсурдом називати російську мову мовою меншини, і добиватимуться надання російській мові, належного їй, статусу другої державної».

«Важливо пам’ятати той факт, що саме російський народ врятував світ від фашизму, зламавши йому хребет ціною величезних жертв у Великій Вітчизняній війні, – мовиться далі в тексті. – А в той же час територія Західної України (Львівська, Тернопільська та Івано-Франківська область), стала оплотом гітлерівських посібників з ОУН-УПА».

«Ці «герої» відкрито співробітничали з німецькими окупантами, заплямували себе розправами над мирними громадянами, стріляли в спини радянських воїнів, справжніх визволителів України», – вважають депутати Донецької міськради.

Вони також висловлюють переконання, що жителі західних регіонів України за багатовіковий період відірваності від основної частини України, перебуваючи під владою різних держав, «сприйняли світогляд і психологію своїх поневолювачів, і погодилися стати сліпим знаряддям у «хрестовому поході» проти східнослов’янських братів».

При цьому депутати підкреслюють, що Донецьк і Донецька область значно випереджають Львів і Львівську область і за кількістю жителів, і за сумою річних виплат до держбюджету.

Таким чином, вони вважають, що «Донецьк, як місто-донор, як творець промислово-економічного потенціалу країни, як густонаселений обласний центр, має право вимагати шанобливого ставлення до своєї системи цінностей, до своєї культури і традицій, до рідної мови з боку інших, і в першу чергу, західних регіонів».

Звернення адресоване Президенту України Віктору Ющенку, Прем’єр-міністру України Віктору Януковичу, в Тернопільську і Львівську міські ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *