ОСТАННІ НОВИНИ

«Концерн Галнафтогаз» визнали найкращим за рівнем корпоративного управління

|

У рейтингу «Корпоративне управління в Україні» (Ukrainian Corporate Governance), яку склав і опублікував 19 лютого 2007 року інвестиційний банк «Конкорд Капітал» (Concorde Capital), «Концерн Галнафтогаз» посів першу позицію, набравши 11 балів. Передає прес-служба ВАТ “Концерн Галнафтогаз”

“Концерн Галнафтогаз” є піонером серед українських компаній у сфері залучення іноземного капіталу, він однин з перших в Україні здійснив приватне розміщення своїх акцій серед іноземних інвесторів. Минулого року “Галнафтогаз” заявив про достатньо амбітні плани, а саме про вихід на IPO. Подібні заяви накладають ще більші зобов`язання на компанію, її менеджмент та акціонерів. Тому не дивно, що саме “Галнафтогаз” став лідером у нашому рейтингу Корпоративного Управління. Найвищі бали компанія одержала у таких позиціях, як Investor Relations та Reporting & Disclosure», – зазначив автор рейтингу Нік Пьяцца, аналітик Concorde Capital.

«Концерн Галнафтогаз з перших же днів створення взяв собі за орієнтир високі стандарти корпоративної культури, – говорить Андрій Худо, директор з інвестицій «Універсальної інвестиційної групи», яка є фінансовим та корпоративним консультантом «Концерну Галнафтогаз». – Прозорість і публічність це параметри які створюються не за один і не за два роки, це не щось умовне чи абстрактне. Це спосіб існування компанії, акціонерів, менеджменту, усього колективу. Це філософія бізнесу».

Аналітики “Конкорд Капіталу” оцінюють капіталізацію «Концерна Галнафтогаз» на рівні 176 млн USD. В опублікованому в лютому 2007 “Company handbook” компанії “Ренесанс Капітал” капіталізація Галнафтогазу оцінена на рівні 222 млн. USD.

Як зазначають аналітики Concorde Capital, цей рейтинг є першим досвідом систематичного дослідження корпоративного управління в Україні, заснованим на ретельному аналізі широкого кола місцевих компаній. Укладачі рейтингу проаналізували діяльність більше ніж 110-ти українських компаній.

За словами Ніка Пьяцци, сьогодні на український ринок приходить багато нових інвесторів, яким необхідна докладна інформація про місцеві компанії. “Однією з причин проведення такого дослідження є бажання поділитися нашими знаннями й досвідом спілкування з місцевими компаніями, висвітлити бізнес-стандарти в сфері корпоративного управління, на які орієнтуються іноземні інвестори. Сподіваємося, що це дослідження допоможе інвесторам бути більше поінформованими і приймати виваженіші рішення”, – зазначив експерт.

У першу п’ятірку рейтингу увійшли також компанії «Астарта», «Cardinal Resources», XXI-Cтоліття та банк «Форум». 16 позицію в рейтингу «Корпоративне управління в Україні» посіла ще одна компанія холдингу «Універсальна інвестиційна група» – «Страхова компанія Універсальна».

ВАТ “Концерн Галнафтогаз” входить до холдингу «Універсальна інвестиційна група». Належить до найбільших власників АЗС в Україні. Концерн володіє мережею АЗК «ОККО», що складається зі 170 сучасних комплексів. Загалом «Концерну Галнафтогаз» належить 210 АЗС і 15 нафтобаз. АЗС Компанії розташовані у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях, а також у Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *