ОСТАННІ НОВИНИ

Пинзеник знає, для чого Азаров підняв податки Львову і Києву

|


Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник вважає, що регіональні перекоси уряду в податковій політиці, коли на західні області та Київ збільшено податкове навантаження, а на Східні – навпаки, мають насамперед політичні причини і спрямовані на завершення кадрової чистки в регіонах. Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, повідомляє кореспондент «proUA».

«Очевидно, це політичний інструмент, а не економічний», – сказав екс-міністр. «І це бє по українській економіці в цілому», – додав він.

«На мій погляд, це ще один зі способів завершення кадрової чистки, яка масштабно відбувалася по лінії різних органів, і у фіскальних органах вона теж відбувалася», – сказав Пинзеник.

«Я маю інформацію, що деякі територіальні податкові органи отримали додаткові завдання до наповнення бюджету, і мотивація, очевидно, була наступна – підняти планку так, щоб з нею не впоралися, а потім приймати зразу рішення», – сказав екс-міністр, маючи на увазі звільнення в фіскальних органах через невиконання плану надходжень. Він додав, що вирішення цього питання перебуває виключно в політичній площині.

Нагадуємо, раніше газета «КоммерсантЪ-Украина» опублікувала плани податкової щодо надходжень до бюджету у регіональному розрізі, з яких випливає, що податкове навантаження у січні 2007 року було збільшене для західних регіонів та м. Києва, і зменшене для Донецької області та АР Крим. Наприклад, для Львівської області план податкових надходжень у січні ц.р. порівняно з січнем минулого року Мінфін, згідно з публікацією, збільшив на 47,1%, а для Донецької області знизив — на 25,4%.

Перший віце-премєр Міністр фінансів Микола Азаров заперечує збільшення податкового навантаження для Західної України та Києва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *